donderdag 29 december 2011

Week 6 - De feiten

Diarree is samen met longontsteking de meest voorkomende doodsoorzaak bij kinderen jonger dan 5 jaar. Jaarlijks zijn er 1,5 miljoen kinderen die sterven aan diarree. In Afrika en Zuid-Azië blijkt deze ziekte zelfs de oorzaak van 80% van de kindersterfte! Op het kaartje kan je zien dat Afrika en Zuid-Azië het grootste aantal kindersterfte heeft. Diarree blijkt dus een zeer groot probleem!

Bron: De wereld NU in kaart, uitgeverij De Boeck


De actie Music For Life zal het ingezamelde geld dit jaar meer bepaald gebruiken om diarree in Nepal te voorkomen. In dit kleine land komen dagelijks 36 kinderen om door de diarree. De meeste doden vallen in de afgelegen dorpen en sloppenwijken. Wanneer kinderen diarree krijgen zijn hun ouders vaak te arm om een dokter of ziekenhuis te betalen en weten ze zelf niet hoe ze diarree moeten behandelen.




Bronnen:

Koppen, Music for life: Koppen does give a shit, tv-programma, één, 15 december 2011.

Music For Life 2011: diarree, internet, (29 december 2011), (http://www.stubru.be/programmas/musicforlife/musicforlife2011hetthema).

Diarree is de grootste doodsoorzaak bij kinderen, internet (29 december 2011), (http://musicforlife.rodekruis.be/ref/%2814098%29-Home/Music-For-Life-2011/Diarree-doodt-kinderen.html).

DE PRINS, H., VANPITTE, P en ADAMS, X., De wereld NU in kaart, uitgeverij De Boeck, Antwerpen, 2005.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten